Choose languageLanguage
Blog

Špica Mobile Time - Upravljajte vremenom i evidencijom radnog vremena bilo gdje i bilo kad!

Špica Mobile Time - Upravljajte vremenom i evidencijom radnog vremena bilo gdje i bilo kad!
Datum
21/09/2020

Špica Mobile Time je mobilna aplikacija (iOS i Android) za Time&Space korisnike koja omogućava zaposlenima / nadređenima da izvršavaju ključne svakodnevne radnje evidencije radnog vremena putem svojih mobilnih uređaja. Hitne radnje mogu se izvršiti bilo gdje i u bilo koje vrijeme.



Spica Mobile Time za zaposlenike

Prijava bilo kad i bilo gdje Spica Mobile Time pruža informacije o radnom vremenu i druge podatke vezane za rad zaposlenika. Zaposlenici mogu pregledati dnevne i sedmične informacije, podatke o prijavi, dnevni broj sati i preostale dane godišnjeg odmora za odabrane datume. Sve informacije grafički su prikazane jasno i intuitivno

  • Predajte zahtjeve za odsutnost bez papirologije (odusutstvo, odobrenje za prekovremeni rad)
  • Prijavite svoj dolazak, odlazak ili neki drugi događaj putem mobilnog telefona čak i kada nema Internet veze.
  • Prikažite sažete izvještaje i tablične izvještaje
  • Pratite odbijene i prihvaćene zahtjeve, kao i one na čekanju
  • Pregledajte ukupan broj sati, broj potrošenih i preostalih dana godišnjeg odmora


Pomoću mobilne aplikacije, za evidenciju radnog vremena za zaposlenike vaše osoblje je osnaženo vlastitim podacima o vremenu i evidencijama na dohvat ruke kad god im zatreba. Daje im mogućnost da se prijave putem svog pametnog telefona. Uz Geolo lokaciju snimljenu za svaki događaj. Sa geolokacijom koja se prati za svaki događaj, može se osigurati da zaposlenici budu tamo gdje bi trebali biti, na primjer uposlenik može evidentirati dolazak na svoje radno mjesto. Odličan je alat za zaposlenike koji nemaju sjedište na glavnoj lokaciji, poput vozača ili udaljenih radnika. 

Iako uposlenici mogu vidjeti svoje evidencije, nije im dozvoljeno da mogu editovati, ili dodati događaj, već ukoliko im je promaklo da se evidentiraju to mogu uraditi tako što će uložiti zahtjev svojim nadređenima, pomoću same Špica Mobile Time aplikacije. Uposlenici također mogu zatim pratiti i napredak uloženog zahtjeva.

Sitem za evidenciju radnog vrema Time&Space daje uposlenicima ukupan pregled njihovih godipnjih odmora što uklanja potrebu da zaposlenici zahtijevaju informacije od linijskih menadžera ili HR-a.

 

Špica Mobile Time za voditelje/nadređene

Pregled podataka o radnom vremenu zaposlenika nadohvat ruke

  •  Pregled podataka o izostancima i kršenjima u stvarnom vremenu
  •  Brzo odgovaranje na zahtjeve zaposlenika
  •  Brzo uočavanje nepravilnosti
  •  Pregled historije prijava zaposlenika, lokacije i ostali detaljni izvještaj


Upravljanje evidencijama svojih nije uvijek moguće, jer niste uvijek za svojim stolom. aplikacija Špica Mobile Time za  menadžere omogućava im da obavljaju neke od najčešćih zadataka gdje god se nalazili i u bilo kojem trenutku ili grupi zaposlenih.
Kroz aplikaciju mogu brzo vidjeti koji su zaposlenici prisutni ili nedostaju. Oni mogu vidjeti gdje mogu biti trenutna kršenja, poput kašnjenja, pregledati izvještaje i vidjeti već izračunato vrijeme i prisustvo, kao što su trenutni prekovremeni sati.

Prikazani su i trenutni planovi smjena i mogućih izmjena, zajedno s potencijalnim konfliktima poput izostanka i praznika, koji su također prikazani.

Putem opcije koja se naziva „Grupno evidentiranje“ nadređeni ili menadžer može evidentirati prisustvo svog tima u jednom potezu, a ne jedan po jedan.

Sve ove informacije ažuriraju se na sistem u glavnom uredu u stvarnom vremenu, tako da čak i oni menadžeri koji nisu na lokaciji mogu vidjeti prisustvo ili odsustvo zaposlenih. Sve registracije pohranjuju se u aplikaciji ako nema dovoljno mobilnog signala, a sistem se ažurira kad se signal ili mreža obnove.

Špica Mobile Time savršeno je rješenje za upravljanje zaposlenicima preko mobitela ili tableta. Voditelji mogu pristupati podacima u stvarnom vremenu o tome ko je od zaposlenika prisutan te dobivati dnevne i sedmične izvještaje o radnom vremenu zaposlenika za koje su odgovorni. Upotrebom aplikacije Spica Mobile Time, pregledavanje i odgovaranje na zahtjeve za odsutnosti mnogo je lakše i praktičnije. Voditelji mogu koristiti nekoliko izvještaja: kršenja, grafički sedmični pregled i izvještaj o ukupnom broju sati.

Ako želite znati više o ovome modulu našeg Time&Space sistema za evidenciju radnog vremna  ili zatražiti demonstraciju na licu mjesta, kontaktirajte nas.

 




>