• Prodaja na terenu

Prodaja artikala je ključni poslovni proces proizvođača i distributera robe široke potrošnje. Efektivna putnička služba, briga za pune police, prava cijena, brza logistika, praćenje konkurencije - sve ove aktivnosti moraju biti dobro vođene

Korištenje rješenja Frontman SFA na tabletima ili pametnim telefonima nudi sve prednosti naprednih informatičkih sustava za podršku i prodajni menadžment u području terenske prodaje:

 • Stanje na prodajnim mjestima – kombinacija podataka o prisutnosti i cijena proizvoda na prodajnim mjestima i dostave podataka u pojedinim poslovnicama pomaže u pripremi detaljnih analiza prodajnih mjesta, trgovačkih lanaca, regije ili kategorije. Frontman ankete i izvještaji mogu brzo prikupiti najvažnije informacije o svojim klijentima, prodajnim policama i konkurenciji.
 • Plan aktivnosti – planirati dnevne aktivnosti terenskih prodavača u skladu s taktičkim ciljevima vaše kompanije za prodaju na terenu. U skladu s tim ciljevima, definirati dnevni raspored posjeta i aktivnosti na svakom posjetu. Učestalost posjeta trgovinama uskladite sa stvarnim potrebama. Pratite postizanje ciljeva prodajnih predstavnika.
 • Provjerite dogovore s trgovcima – svaki prodajni predstavnik na terenu, za svako prodajno mjesto ima uvid u dogovorenu prisutnost, aktivnosti, akcije, planograme, cijene, prethodne posjete. Na taj način je razgovor s upraviteljem više kvalitete.
 • Postizanje boljih rezultata s manje ulaza - iskustvo pokazuje da uz Frontman SFA možete napraviti više posjeta dnevno, a nemate potrebe za povećanjem prodajnih timova na terenu. Smanjite troškove terenske prodaje, tako da ne izgubite uvid u prodajne zalihe. U jednom prodajnom obilasku obavite sve aktivnosti.
 • Ambulantna prodaja – Frontman SFA vam također može pomoći u ambulantnoj prodaji. Vozači mogu putem tableta dobavljati artikle iz svog vozila i jednostavnije spremati narudžbe za sljedeći posjet.

 

 • Rješenje Frontman SFA

  Frontman SFA namijenjen je organizacijama, koja se bave sa distribucijom i prodajom artikala široke potrošnje (FMCG). Fokusira se na učinkovitost prodajne ekipe, organizaciju ekipe i smanjenje administrativnog rada. Pokriva prikupljanje narudžbi, prikupljanje podataka, planiranje i praćenje rada putnika i fotografiranje prodajnih mjesta.

  Rješenje Frontman SFA u svakom trenutku koristi više od 10.000 putnika po cijelom svijetu!

  Zanima me više o Frontmanu
 • Oprema

  Oprema koja se koristi u terenskoj prodaji, mora biti vrlo dobro prilagođena za rad ispred kupaca ili dijela police, a ne bi smjela ometati radni proces. Posebna pažnja posvećena je sigurnosnom aspektu i praktičnoj upotrebi. Možemo vam ponuditi specijalizirane tablete, PDA, prijenosne terminale, barkod printere.
   

  Pročitajte više
 • Usluge

  Osim uvođenja konkretnih rješenja, preduzeća često savjetujemo kako da poboljšaju upravljanje terenskom prodajom te kako mogu najučinkovitije napredovati. Pri tome sarađujemo s priznatim regijskim stručnjacima s područja FMCG prodaje i povremeno organiziramo stručne seminare u raznim područjima. 

  Pročitajte više
 • Reference

  Frontman rješenje za mobilnu prodaju, koriste najveći regijski distributeri. Među njima su Ljubljanske mljekare, Orbico, Carlsberg, Heineken, Vigros, Podravka, Megamix, Pogrej in Pojej, Butan Plin, Dana, Dr. Oetker, Tvornica Duhana Sarajevo, Medex, Žito i niz drugih. 

  Pročitajte više

Kontakt

Podrška
+387 33 765 285
ba_info@spica.com
Kontakt

Surađujemo sa: