• PROIZVODNJA

  Jadrankamen 

   

  Korištenjem Špicinog sistema Jadrankamen je dobio realnu sliku registracija dolazaka/odlazaka s mjesta rada. Obzirom na geografsku rasprostranjenost radnih lokacija, ovakav centralni uvid u stanje u realnom vremenu nezamisliv je bez primjene ovakvog sistema i novih naprednih tehnologija.

  Preuzmi studiju primjera

Proizvodna preduzeća koja se suočavaju s porastom cijena robe, energije, prijevoza, izazove rješavaju povećanjem efikasnosti, smanjenjem troškova proizvodnje i poboljšanjem kvaliteta proizvoda.

Pridružite se uspješnim preduzećima koja su uvela koncept optimizovane proizvodnje.

Ključni rezultati Špicinih projekata:

 • povećanje dodatne vrijednosti konačnog proizvoda,
 • povećanje efikasnosti zaposlenih i mašina,
 • smanjenje otpada, zastoja i nepotrebnih prijevoza te umnožavanja posla.

Pri uvođenju koncepta optimizovane proizvodnje Špica nudi sljedeća rješenja:

 • Rješenja

  U Špici pokrivamo širok spektar rješenja za razne grane industrije. Započinjemo označavanjem netom nastalih proizvoda, brinemo o njihovom ulasku u sistem u stvarnom vremenu te zatim osiguravamo da se proizvodi pravilno skladište i cirkuliraju tako da se tačno zna gdje se šta nalazi.

  Sva naša rješenja su sa više nivoa, tako da se možete odlučiti od kupnje ručnog terminala za skeniranje kodova, pa sve do prioritetnih rješenja, kao što su rješenja za skladišno poslovnje i dodatak za glasovno upravljanje skladištima.
   

  Pročitajte više
 • Oprema za proizvodnju

  Oprema koja se upotrebljava u proizvodnji mora biti prilagođena proizvodnom okolišu te ne smije ometati proizvodni proces. Posebna pažnja posvećena je sigurnosnom aspektu i prikladnoj upotrebi. Možemo Vam ponuditi specijalizirane prijenosne terminale, skenere i štampače bar kodova, RFID opremu, sisteme planiranja i praćenja radnog vremena te kontrolu pristupa.

  Svu opremu integriramo u postojeće sisteme i redovno se brinemo o održavanju i snadbjevanju potrošnim materijalom.  

  Pročitajte više
 • Reference u proizvodnji

  U području proizvodnje, sarađujemo s najvećim bh. kompanijama. Pomažemo im da upravljaju materijalnim tokom od ulaznog repozitorija kroz proizvodnju do izlaza iz skladišta. 

  Pročitajte više

Kontakt

Dario Radošević
+387 33 765 285
dario.radosevic@spica.com
Kontakt

Imaju povjerenja u nas:

Prijava na e-novosti